IKC de Eendragt gaat van start

— 3 september 2020

Gisteravond maakten de eigenaren van KDV Tante Riet en BSO de Hitsert in Zuid-Beijerland bekend dat zij hun werkzaamheden per 1 november in goed vertrouwen overdragen aan De Hoeksche School Kinderopvang.

De afgelopen maanden zijn er een aantal gesprekken geweest tussen De Hoeksche Kinderopvang en TT-Team b.v. Thea Schipper en haar man Sjaak hebben in Zuid-Beijerland deze locatie vanaf november 2004 opgebouwd maar willen een stapje terug doen. “We vonden het daarbij belangrijk dat het een lokale organisatie zou zijn, afkomstig uit de Hoeksche Waard. Met goed vertrouwen dragen wij straks het stokje over aan De Hoeksche School Kinderopvang” vertelt eigenaresse Thea Schipper.

Cora Labree, directeur-bestuurder van de Hoeksche School Kinderopvang is blij met de uitbreiding: “de locatie is gevestigd in basisschool de Eendragt, onderdeel van De Hoeksche School. Onze missie is samen met de scholen werken aan de ontwikkeling van Integrale Kind Centra (IKC) en ook in de Eendragt zullen we gaan werken als IKC. Dit betekent de ontwikkeling van doorgaande leerlijnen en afstemming op het gebied van activiteiten en thema’s. De kinderopvang staat echter open voor elk kind uit het dorp, het beperkt zich niet tot de kinderen die naar de Eendragt gaan.

Het personeel van T.T. Team b.v. zal bij De Hoeksche School Kinderopvang in dienst komen en ook aan de financiële kant zullen er weinig gevolgen zijn voor ouders. “Wij kennen iets andere contractvormen maar wij verzekeren de ouders ervan dat zij er financieel zeker niet op achteruit gaan door de overname”. De inrichting van de lokalen zal wel aangepast worden. “De komende maanden wordt de vestiging in een nieuw jasje gestoken”, vertelt Diana van der Wiel, locatiemanager De Hoeksche School Kinderopvang.