Uitbreiding OBS De Boomgaard gerealiseerd

— 28 mei 2021

Omdat het leerlingenaantal van de openbare basisschool De Boomgaard in Mijnsheerenland in de afgelopen jaren sterk is gegroeid, was het nodig 3 lokalen aan het bestaande gebouw toe te voegen. Deze zijn op het dakterras gerealiseerd, zodat het niet ten koste ging van de hoeveelheid speelruimte op het schoolplein. Architectenbureau Roos Ros uit Oud-Beijerland was verantwoordelijk voor de architectuur, aannemersbedrijf Van Driel uit Maasdam zorgde voor een vlotte realisatie.
Het resultaat mag er zijn! Op bijgaande foto is te zien hoe het gebouw er voor de uitbreiding uitzag. Omdat de nieuwbouw exact dezelfde uitstraling heeft gekregen, valt helemaal niet op dat die er later is bijgebouwd. Het gebouw is er alleen maar mooier door geworden.
De kinderen en leerkrachten van de bovenbouw van De Boomgaard hebben de nieuwe lokalen inmiddels in gebruik genomen. De onderbouw en middenbouw zitten op de begane grond. Het hele schoolgebouw heeft een logischer indeling gekregen. En bovenal hebben onze kinderen meer ruimte gekregen. De Hoeksche School is er trots op!