Sportief Integraal Kindcentrum

— 16 juli 2021

Wereld op Centrum in Oud-Beijerland is een sportief integraal kindcentrum (IKC). Wij zijn een kleinschalige school waar bewegen en gezondheid centraal staan. Al vanaf 0 jaar zijn kinderen welkom en leren ze spelenderwijs met leeftijdsgenootjes om te gaan, sportief, sociaal en emotioneel.

Voor iedere leerling voldoende uitdaging

Bewegen doen we niet alleen binnen maar ook veel buiten. Ons grote schoolplein nodigt uit om samen sportief bezig te zijn; of je nu je talent ontdekt tijdens een sprintwedstrijd op de atletiekbaan, op de klimmuur, tafeltennist of met één van de vele balsporten, voor iedere Leerling is er voldoende uitdaging.

Wij willen onze leerlingen laten ervaren dat sporten leuk is en hen daarmee op het spoor zetten van “een leven lang blijven bewegen” aldus John Staps directeur op Wereld op Centrum. Zo sporten de leerlingen in het naastgelegen park met de eigen bevoegde leerkrachten en in twee externe sportzalen onder begeleiding van een vakleerkracht bewegingsonderwijs zodat ze op jonge leeftijd aangemoedigd worden om te bewegen.

Onze rode draad: sport, spel, beweging en gezonde voeding

Sport, spel, bewegingen gezonde voeding zijn voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wereld op Centrum is sinds september 2020 onderdeel van JOGG Hoeksche Waard. Samen met JOGG Hoeksche Waard werken we samen aan een gezonde schoolomgeving. Fruit eten is dan ook onderdeel van het schoolbeleid. Waar we ontzettend trots op zijn is het watertappunt op het schoolplein. Om het water drinken extra te stimuleren
is het bij ons elke woensdag dan ook kraanwaterdag, aldus Yvette Goudriaan, adjunct directeur op Wereld op Centrum. Tijdens de lessen wordt de lesstof met bewegend Leren. Dit verbetert de concentratie en bevordert het onthouden van de lesstof. Bovendien wisselen we de lesstof af met energizers.

Wereld Sport Dagen

Sinds 2020 werken we ook samen met een sportpromotor van Regiekr8. De sportpromotor geeft uitvoering aan de sportpromotie op ons sportieve IKC. Zo is er een speciaal jaarpïogramma ontwikkeld, de Wereld Sportdagen Kalender, waarbij de leerlingen kennis kunnen maken met verschillende sporten.

Beweegclub

Met behulp van de sportpromotor is er ook sinds juni jl. een Beweegclub opgezet, met als doel dat kinderen participeren. Met hun eigen ervaringen en ideeën komen we tot nieuwe initiatieven. Zij gaan aan de slag met beweeg ideeën voor het nieuwe schooljaar, worden er sportactiviteiten tijdens de lessen georganiseerd en gecombineerd met het bewegend leren programma.

Samen met het schoolteam, de beweegclub, de sportpromotor en de leerlingen combineren we bewegen en leren en wordt het nog leuker en beweeglijker op school!