Sluiting basisscholen

— 17 december 2021

Het kabinet heeft dinsdag 14 december besloten dat de kerstvakantie voor leerlingen in het basisonderwijs een week eerder begint. In de extra vakantieweek hoeven scholen geen afstandsonderwijs te geven.

Voor de basisscholen van Stichting De Hoeksche School en sbo Het Pluspunt betekent dit dat vrijdag – 17 december – de laatste schooldag is van het jaar 2021. Kerstvieringen worden op onze scholen vervroegd.

Noodopvang in de extra vakantieweek

Vanaf komende maandag – 20 december – organiseert uw school tijdens de schooltijden noodopvang. De noodopvang is uitsluitend bedoeld voor:

– kwetsbare leerlingen (ter beoordeling door de directeur van de school);

– kinderen waarvan tenminste één ouder een zogenaamd cruciaal beroep heeft (overzicht cruciale beroepen voor noodopvang) en u tevens niet in staat bent de opvang zelf te organiseren.

In verband met de planning verzoeken wij u dringend hierover zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de school.

Uitsluitend kinderen die in de extra vakantieweek gebruik maken van de noodopvang kunnen na schooltijd naar de buitenschoolse opvang; de buitenschoolse opvang is in deze week voor andere kinderen gesloten.

Het kabinet roept ouders op alleen gebruik te maken van de noodopvang als het echt niet anders kan en om kinderen in de week voor kerst zoveel mogelijk in de ‘thuisbubbel’ te houden.

Peuterspeelzalen, kinderdagopvang (dus geen ‘reguliere’ BSO) en scholen voor voortgezet onderwijs blijven gewoon open.

Wij vinden het bijzonder jammer dat we voor het tweede jaar op rij genoodzaakt zijn de scholen vroegtijdig te sluiten en begrijpen dat dit voor veel ouders problemen oplevert. Tegelijkertijd begrijpen we dat we met elkaar moeten proberen de verspreiding van het virus te beperken.

Wij wensen u prettige feestdagen toe en hopen op een virusvrij 2022!