Met de hand schrijven ouderwets?

— 8 april 2022

Wie schrijft die blijft!

De vraag is of met de hand schrijven nog wel nodig blijft. Directeur Martin Dekker van basisschool De Klinker in Oud Beijerland vindt dat swipende en tiktokkende jongeren wel degelijk wat missen. Hij kreeg klachten van middelbare scholen en besloot in te grijpen. Op voorspraak van twee docenten gaf hij afgedankte krijtborden hun plek in de klas terug. Schrijven oefenen werd een prominenter onderdeel in de les, bijvoorbeeld bij werkstukken maken in de klas. “Schrijven is echt iets anders dan tikken op een scherm”, legt de schooldirecteur uit. Ook al was het in thuisonderwijs-tijd lastig om te meten of zijn leerlingen het landelijk gezien beter doen dan ergens anders, ze scoren nu gemiddeld wel hoger.

Kijk mee naar dit leuke filmpje om een indruk te krijgen van de manier waarop basisschool De Klinker in Oud-Beijerland het handwerk aanpakt:

Bron: EenVandaag