Vorige Volgende

Hoeksch Lyceum lid geworden van Eco-Schools

— 5 september 2023

Duurzaamheid is de laatste jaren steeds belangrijker geworden in de maatschappij. We willen graag de leerlingen bewust maken van het belang van een goede leefomgeving en de gevolgen van menselijk handelen op de natuur en het klimaat. Sterker nog, we willen graag dat leerlingen zélf initiatieven nemen om de school duurzamer te maken en deze ideeën daadwerkelijk uit te mogen voeren. Om die reden is Het Hoeksch Lyceum vanaf dit jaar lid geworden van Eco-Schools.

Eco-Schools is een programma van de grootste organisatie voor natuur-en milieueducatie ter wereld en is officieel erkend door de VN. Wereldwijd doen er al 59.000 scholen in 68 verschillende landen mee aan het programma.

Als onderdeel van een Eco-team werken leerlingen aan acties om de school te verduurzamen, zoals bijvoorbeeld energie besparen, afval verminderen of het schoolplein groener maken. Dit sluit  ook heel mooi aan bij de doelstellingen van de gemeente Hoeksche Waard!