De mooiste tijd van je leven!

Kinderen ontwikkelen zich het best in een veilige en voorspelbare omgeving, die voldoende uitdaging biedt en waar zij leren zich met andere kinderen en tot zichzelf te verhouden.

Van baby tot student!

12 locaties voor kinderopvang, 20 peuterspeelzalen, 20 basisscholen, 1 school voor speciaal basisonderwijs en 2 scholen voor voortgezet onderwijs.

 

Integrale kindcentra

Op onze IKC’s is een doorgaande ontwikkelingslijn voor de kinderen van 0 tot 12 jaar met een eenduidige pedagogische visie en aanpak. Zo verloopt de overgang naar de basisschool soepeler en groeien de kinderen op in een veilige omgeving.

Basisonderwijs met passie gegeven

Onze 21 basisscholen leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen tot sociaal invoelend, autonoom en zelfverantwoordelijk persoon.

Voortgezet onderwijs met lef en ambitie!

Het Hoeksch Lyceum en het Actief College zijn onze scholen voor het voortgezet onderwijs; samen bieden zij elk kind in de Hoeksche Waard een passende plek voor voortgezet onderwijs.

Spelenderwijs ontdekken

Onze peuterspeelzalen hebben een huiselijke sfeer waar peuters onder professionele begeleiding de wereld spelenderwijs ontdekken op weg naar de basisschool.

Kinderopvang & onderwijs

De Hoeksche School biedt professionele opvang en begeleiding van baby tot student

Financiële regelingen

Voor gezinnen met een laag inkomen

Bijdrage voor schoolkosten

In gezinnen met een laag inkomen is er niet altijd genoeg geld voor schoolreisjes, woordenboeken of een goede fiets. Je kunt een bijdrage voor de schoolkosten van jouw kinderen aanvragen via de Meedoenregeling.

Voor wie is deze regeling bedoeld? Voor ouders of verzorgers van kinderen tot 18 jaar met een laag inkomen en zonder veel eigen geld of bezittingen.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Een lidmaatschap van een sportvereniging, theaterclub of muziekschool is soms best duur. Niet in elk gezin is er voldoende geld om dit lidmaatschap voor kinderen te betalen. Gezinnen met een laag inkomen kunnen een bijdrage ontvangen voor een lidmaatschap voor hun kinderen op het gebied van sport en cultuur.

Voor wie is het Jeugdfonds Sport en Cultuur bedoeld? Het Jeugdfonds Sport en Cultuur is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, uit gezinnen met een laag inkomen die wonen in de Hoeksche Waard.

Wil je weten voor welke regelingen en/of toeslagen je nog meer in aanmerking komt? Check dan ook deze website: Dat geldt voor mij

Kom je er niet helemaal uit of heb je vragen? Neem dan contact op met Janny Groenenberg via 078-6295997 of j.groenenberg@dehoekscheschool.nl (dinsdag & vrijdag afwezig)

Het laatste nieuws

Onze locaties

Verspreid over de Hoeksche Waard zijn al onze locaties te vinden.

Onze locaties

De Hoeksche School heeft 21 openbare basisscholen en 2 scholen voor voortgezet onderwijs. De Hoeksche School Kinderopvang heeft 29 locaties. Lees hier wat ouders en kinderen over onze locaties zeggen.

Voor mijn kind zoek ik…

Op zoek naar een peuterspeelzaal in ‘s-Gravendeel? Of op zoek naar kinderopvang en een basisschool in hetzelfde gebouw? Bekijk het overzicht en zie in één oogopslag per woonplaats de faciliteiten op onze basisscholen.