Burgemeester van Bommelschool Heinenoord

Het unieke van het kind is waar de Bommelschool begint

Welkom op de pagina van de Burgemeester van Bommelschool!

Onze school

De Burgemeester van Bommelschool is een kleine school waarin kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen op allerlei vlak. Het onderwijs is gebaseerd op de daltonpijlers en op adaptief (en zo ver het gebouw het toelaat inclusief) onderwijs. Er wordt handelingsgericht en gedifferentieerd gewerkt. Ieder kind kan zichzelf zijn op deze school. Onze missie ‘Zorg voor verschil’ zien wij breed: verschil is er, verschil mag er zijn en we sluiten aan bij de verschillende onderwijsbehoeften.

Met het bekijken van de film krijgt u van het onderwijs en de prettige sfeer op de Bommelschool al een indruk, maar het is nog fijner als u binnenkort (als de Corona-maatregelen het toelaten) een afspraak maakt om het zelf te kunnen ervaren.

Bent u benieuwd naar ons onderwijs, naar onze zeer actieve sportcommissie, naar onze moestuin die in samenwerking met het HWL wordt onderhouden en geoogst, kortom naar onze school? Neem dan contact op met: 0186-603130 om de mogelijkheden te bespreken.

Heel graag tot ziens op De Bommelschool!

Namens het team,

Marjolein van Unen, directeur

Daltononderwijs

Het daltononderwijs is gebaseerd op meerdere pijlers, waaronder verantwoordelijkheid, samenwerken en zelfstandigheid. Leerlingen leren al vanaf de kleuterklas om met een weektaak te werken en netjes te plannen. Samenwerken is op verschillende manieren terug te zien in de school: met een maatje, als tutor of in groepjes.

Zelfstandigheid komt op velerlei manieren aan bod: in de lagere groepen is dit bijvoorbeeld gericht op zelfredzaamheid terwijl in de hogere groepen de aandacht wordt gericht op het zelf oplossen van problemen. Ouderwetse regelmaat en orde zorgen voor een rustige sfeer, waarin leerlingen zeer betrokken met hun eigen leerproces aan de slag gaan.

Burgemeester van Bommelschool
Van Galenstraat 9
3274 LV Heinenoord

telefoon: 0186 603 130
e-mail: info@bommelschool.nl

Website Bommelschool

Wij nodigen u uit om onze website te verkennen voor meer informatie.

Bezoek de website van de Bommelschool voor meer informatie