Feestelijke opening kinderdagverblijf en peuterspeelzaal de Wereld op Noord

maart 6, 2024

Op maandag 4 maart opende IKC de Wereld op Noord in Oud-Beijerland de deuren van zijn nieuwe kinderdagverblijf en peuterspeelzaal. Een feestelijk moment dat samen met de kinderen gevierd werd! Onder belangstelling van (groot)ouders, medewerkers en de leerlingen van de kleutergroep plantten zij een appelboom. En natuurlijk was er ook taart!

“We zijn heel blij met de komst van het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal in ons gebouw”, zegt directeur John Staps van IKC de Wereld op Noord. “We vinden het fijn dat de nieuwe kindjes er zijn. Samen met de kleuters, die naast de kinderopvang en peuterspeelzaal zitten, hebben we ze van harte verwelkomd.”

Kinderopvang en onderwijs
“De opening van kinderdagverblijf en peuterspeelzaal de Wereld op Noord is weer een mooie stap in de ontwikkeling van onze integrale kindcentra”, zegt bestuurder Ad Keller van De Hoeksche School. Samen met Cora Labree, directeur-bestuurder van De Hoeksche School Kinderopvang, was hij bij het openingsfeest aanwezig. “Met elkaar zetten we bewust in op de integratie van kinderopvang en onderwijs. Zo bieden we kinderen vanaf 0 jaar een doorgaande leer- en ontwikkellijn.”

Veilig en vertrouwd
“Kinderopvang en onderwijs bevinden zich bij ons letterlijk achter één voordeur”, voegt John Staps toe. “We werken met één team en volgens één manier van werken aan de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 13 jaar. Dat voelt veilig en vertrouwd, voor zowel de kinderen als de ouders.” Cora Labree: “Op de locatie starten we binnenkort ook met voorschoolse educatie, voor kinderen met een taal- of ontwikkelingsachterstand. Dit is een speciaal programma, waarvoor onze pedagogisch medewerkers een extra opleiding gevolgd hebben.”

Moestuin, kippen en speelplein
De kinderen en andere aanwezigen genoten zichtbaar van het openingsfeestje. Na afloop namen de kinderen nog een kijkje in de moestuin en bij de kippen. Daarna speelden zij gezellig met de kleuters op het grote speelplein. Kortom, een geslaagde eerste dag!

Meer weten of aanmelden?
Er zijn nog plekken beschikbaar in kinderdagverblijf en peuterspeelzaal de Wereld op Noord. Wil je hier meer over weten of je kind aanmelden? Bel of mail ons gerust. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 0186-650020 en e-mailadres info@ko-dehoekscheschool.nl