Financiële regelingen voor gezinnen met een laag inkomen

november 10, 2023

Gezinnen met een laag inkomen kunnen onder bepaalde voorwaarden gebruikmaken van financiële regelingen. Zij kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage in de schoolkosten en/of het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Bijdrage in de schoolkosten

In gezinnen met een laag inkomen is er niet altijd genoeg geld voor schoolreisjes, woordenboeken of een goede fiets. Je kunt een bijdrage voor de schoolkosten van jouw kinderen aanvragen via de Meedoenregeling. Deze regeling is bedoeld voor ouders of verzorgers van kinderen tot 18 jaar met een laag inkomen en zonder veel eigen geld of bezittingen.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Een lidmaatschap van een sportvereniging, theaterclub of muziekschool is soms best duur. Niet in elk gezin is er voldoende geld om dit lidmaatschap voor kinderen te betalen. Gezinnen met een laag inkomen kunnen een bijdrage ontvangen voor een lidmaatschap voor hun kinderen op het gebied van sport en cultuur. Het Jeugdfonds Sport en Cultuur is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, uit gezinnen met een laag inkomen die wonen in de Hoeksche Waard.

Wil je weten voor welke regelingen en/of toeslagen je nog meer in aanmerking komt? Check dan ook deze website : Dat geldt voor mij

Kom je er niet helemaal uit of heb je vragen? Neem dan contact op met Janny Groenenberg, via 078-6295997, of per mail via j.groenenberg@dehoekscheschool.nl (dinsdag en vrijdag afwezig).