IKC De Meerwaarde opent deuren op 20 maart

maart 18, 2024

Op woensdag 20 maart houdt integraal kindcentrum (IKC) De Meerwaarde in Strijen een open dag voor geïnteresseerden. Ouders die op zoek zijn naar een fijne en professionele plek voor kinderopvang en/of onderwijs, zijn die dag van harte welkom. Tussen 08.30 uur en 12.00 uur kunnen zij vrijblijvend binnenlopen.

Tijdens de open dag kunnen de ouders kennismaken met het uitgebreide aanbod van IKC De Meerwaarde. In het gebouw aan de Diepenhorstweg in Strijen bevinden zich een kinderopvang (0 tot 4 jaar), een peuterspeelzaal, een openbare basisschool en buitenschoolse opvang. Overal zijn plekken beschikbaar.

Integrale samenwerking
“Door onze integrale samenwerking ervaren de kinderen een soepele overgang van het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal naar groep 1 van het basisonderwijs”, vertelt directeur Marianne de Man van IKC De Meerwaarde. “De lokalen zitten dicht bij elkaar, we werken met gezamenlijke thema’s en activiteiten, en peuters mogen vanaf 3 jaar en 4 maanden wennen bij de kleuters. Ook werken we nauw samen met het Hoeksch Lyceum en Actief College. Dit geeft leerlingen van groep 8 vertrouwen bij de overstap naar het voortgezet onderwijs.”

Kwaliteit, veiligheid en positiviteit
Sinds de oprichting, dit jaar precies vijftien jaar geleden, staat IKC De Meerwaarde voor kwalitatief hoogwaardig onderwijs. Marianne de Man: “Dit komt onder meer tot uiting in ons predicaat ‘Excellente School’. Naast goed onderwijs besteden we veel aandacht aan de sociaal emotionele ontwikkeling van de kinderen, een hoge veiligheidsbeleving en positiviteit. We vinden het belangrijk dat iedereen zich bij ons thuis voelt en zichzelf kan zijn. Tijdens de open dag vertellen we ouders hier graag meer over, maar minstens zo belangrijk is dat zij de sfeer binnen onze school kunnen proeven.” 

Kijkje nemen in de groepen
Geïnteresseerden kunnen op woensdag 20 maart tussen 08.30 en 12.00 uur vrijblijvend binnenlopen. Zij krijgen dan een rondleiding door het gebouw en hebben alle gelegenheid om vragen te stellen. Uiteraard kunnen zij een kijkje nemen in de verschillende groepen van de basisschool en de ruimten van het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang.