IKC De Meerwaarde viert 15-jarig jubileum

maart 12, 2024

Maandag 11 maart was een bijzondere dag voor IKC De Meerwaarde in Strijen. Precies vijftien jaar daarvoor opende de basisschool – tegenwoordig een integraal kindcentrum (IKC) – zijn deuren. Dat is natuurlijk een feestje waard! De hele week zijn er gezellige activiteiten voor de leerlingen van groep 1 t/m 8 en de kinderen van de kinderopvang en peuterspeelzaal.

De feestweek werd geopend op het schoolplein, met letterlijk en figuurlijk veel toeters en bellen. De ruim 400 kinderen van het IKC zongen het schoollied en bliezen vervolgens talloze bellen de lucht in.  “Een prachtig gezicht”, aldus IKC-directeur Marianne de Man. “Wat ik ook erg leuk vind, is dat vrijwel iedereen zich aan de dresscode houdt. We dragen de hele week chique zwarte of witte kleding, met goud en zilver.”

Activiteiten voor jong en oud
Juf Ilse van der Maas, voorzitter van de lustrumcommissie, genoot ook zichtbaar van de feestelijke opening. “En dit is nog maar het begin”, zegt zij enthousiast. “We hebben de hele week leuke activiteiten op de planning staan, passend bij de leeftijden van de kinderen. Zo komt er een springkussen, we houden speurtochten en optochten, we gaan sporten en dansen, voor de hogere groepen zijn er een dj-workshop en skateboardles, we zorgen voor kraampjes met lekkers, er zijn theatervoorstellingen en we organiseren een pubquiz. Bovendien mag iedereen meedoen aan ‘De Meerwaarde Got Talent’.

Ontwikkeling tot integraal kindcentrum
Het jubileum is tevens een mooi moment om terug te blikken op de ontwikkeling die De Meerwaarde de afgelopen vijftien jaar doormaakte. Marianne de Man: “We staan vanaf dag één voor kwalitatief hoogwaardig onderwijs en zo staan we ook bekend in de regio. Ook hebben we flinke stappen gezet in de vorming van ons IKC. We bieden onderwijs en opvang onder één dak. Als onderdeel van De Hoeksche School werken onze basisschool, ons kinderdagverblijf en onze peuterspeelzaal integraal samen. We werken met gezamenlijke thema’s en activiteiten, en peuters kunnen vanaf 3 jaar en 4 maanden wennen bij de kleuters. Dit draagt bij aan een soepele overstap naar de basisschool. Daarnaast werken we nauw samen met het Hoeksch Lyceum en Actief College. Dit geeft onze leerlingen van groep 8 vertrouwen bij de overstap naar het voortgezet onderwijs.”

Afsluiting met schoolcadeau
Op vrijdag 15 maart sluit IKC De Meerwaarde de feestweek af. Alle groepen doen dan mee aan een optocht, er is muziek en voor iedereen een ijsje. Ook wordt het schoolcadeau onthuld. Wat dat is? “Dat is natuurlijk nog een verrassing”, lacht juf Ilse.