Leerlingen Hoeksch Lyceum verzorgen kerstpakket

december 22, 2023

Dit jaar ontvingen de medewerkers van De Hoeksche School een bijzondere kerstboodschap. Letterlijk én figuurlijk! In een duurzame tas, de zogenoemde ‘Bag to the future’, kregen zij allerlei lekkernijen om tijdens de feestdagen van te genieten. Wat deze tassen met boodschappen zo bijzonder maakt? Ze zijn compleet verzorgd door twee leerlingen uit havo 5 van het Hoeksch Lyceum!

Joachim Malenstein en Thijs ’t Jong, de twee leerlingen in kwestie, kwamen zelf met dit initiatief. “Wij hebben een bedrijf in promotionele artikelen en kerstpakketten”, vertelt Joachim. “Het leek ons supergaaf om De Hoeksche School te bedienen en adviseren. Dus namen we contact op met het bestuurskantoor.” Het Hoeksch Lyceum is onderdeel van De Hoeksche School, net als het Actief College en 25 locaties voor kinderopvang en basisonderwijs.

Ontmoeten, ontdekken, onderzoeken

“We waren meteen enthousiast over het idee van Joachim en Thijs”, zegt Kim van Doorne van De Hoeksche School. “Binnen onze stichting staan ontmoeten, ontdekken en onderzoeken centraal. Hoe mooi is het dan als je die ontmoeting aan kunt gaan met twee leerlingen? En, samen met hen, op zoek kunt naar een passende invulling voor het kerstpakket?”

Lekkers en een puzzel

“De kernwaarden ontmoeten, ontdekken en onderzoeken komen ook in het kerstpakket terug”, voegt Thijs toe. “In de ‘bag to the future’ zit een boodschappenpakket met allemaal lekkere dingen voor bij de ontmoetingen tijdens de feestdagen. Het ontdekken en onderzoeken komt tot uiting in een houten puzzel, die zich niet zomaar laat oplossen.”

Geweldig

Joachim en Thijs kijken met veel plezier terug op hun samenwerking met De Hoeksche School. “Het was geweldig om iets te kunnen betekenen voor het kerstpakket van De Hoeksche School. We hopen dat het de medewerkers extra vreugde brengt tijdens de feestdagen.”

Bekijk ook het filmpje waarin Thijs en Joachim vertellen over hun bijdrage aan ons kerstpakket!