Openbaar basisonderwijs Hoeksche Waard
Vorige Volgende

Nieuwe directeur IKC De Blieken

— 26 juni 2020

De huidige directeur van IKC De Blieken Selma Klein zal aan het eind van dit schooljaar De Blieken gaan verlaten. Vanaf komend schooljaar geeft zij leiding aan onze school voor speciaal basisonderwijs Het Pluspunt in Oud-Beijerland.
Inmiddels is er een nieuwe directeur aangesteld die het stokje van Selma zal overnemen. Jantine is op dit moment directeur van de obs ‘t Kraaienest te Piershil. Aangezien deze school onderdeel van Stichting De Hoeksche School is, is Jantine voor ons dus een bekende. Zij heeft zich in de afgelopen jaren in diverse functies binnen onze stichting bewezen. Zij stelt zich hierna aan u voor:

Mijn naam is Jantine Blok, ben 39 jaar, getrouwd met Bas en samen hebben we een zoon Jaap. We wonen op een boerderij in Oud-Beijerland en in mijn vrije tijd help ik daar graag een handje mee. Ook hou ik ervan om een goed boek te lezen, luister ik naar muziek of bezoek ik een leuke stad en museum. Op zaterdag ben ik langs de lijn bij voetbalvereniging Zinkwegse Boys te vinden om mijn zoon aan te moedigen.
Ik verheug mij erop om vanaf 1 augustus a.s. de rol van Selma Klein als directeur van IKC De Blieken over te nemen en een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van dit mooie kindcentrum, waar men HART voor elkaar heeft.
De Blieken is geen onbekende school voor mij. Sterker nog, ik ben er zelf leerling geweest en later stagiaire. Hier denk ik nog altijd met veel plezier aan terug. Sindsdien heb ik diverse opleidingen gevolgd en meerdere functies binnen het onderwijs vervuld. Zo was ik onder andere groepsleerkracht en remedial teacher in de Rotterdamse Tarwewijk, intern begeleider en adjunct-directeur op obs De Klinker in Oud-Beijerland en de laatste vier jaar directeur van basisschool ’t Kraaienest in Piershil.
Mijn eerste bezoek aan De Blieken voelde direct goed. De sfeer, de leerlingen, de collega’s en de kwaliteit…. Het wordt een hele uitdaging om de taak van Selma over te nemen. Maar ik ga deze uitdaging graag aan!
Ik kijk er ontzettend naar uit om samen met het team, de leerlingen en ouders aan het nieuwe schooljaar te beginnen en verder te bouwen aan dit prachtige IKC.
Graag tot ziens op De Blieken.