Openbaar basisonderwijs Hoeksche Waard

Onthulling naam Kenniscentrum

— 29 september 2020

De nieuwbouw voor Het Kenniscentrum vordert gestaag. In dit gebouw zullen de scholen voor speciaal basisonderwijs Het Pluspunt en Willem Alexander, samen met speciaal onderwijs De Ark en Gemiva aan de Graaf van Egmondstraat in Oud-Beijerland ondergebracht gaan worden.

Op donderdag 24 september onthulde wethouder Harry van Waveren een plaquette met daarop de naam: kenniscentrum Het Mozaïek.

De schoolbesturen hebben voor deze naam gekozen omdat in Het Mozaïek heel verschillende kinderen met sterk uiteenlopende leer- en opvoedingsbehoeften bij elkaar komen. Dat is vergelijkbaar met een mozaïek, dat eveneens bestaat uit verschillende, bij elkaar passende vormen, die samen één geheel vormen.

Leerlingen van de verschillende organisaties hielpen de wethouder een handje. Zie ook onderstaand filmpje.

Het gebouw van kenniscentrum Het Mozaïek zal omstreeks mei 2021 in gebruik worden genomen.