Openbaar basisonderwijs Hoeksche Waard

Schrijver/illustrator ‘op’ OBS Burgemeester Van Bommelschool

— 22 januari 2021

Op de Bommelschool zijn de leerlingen dit jaar op bijzondere wijze verrast. Het is altijd jammer voor de kinderen als feestelijke gelegenheden niet door mogen en kunnen gaan; zoals woensdag 20 januari het ontbijt en het voorlezen door een bijzonder persoon in het kader van de Nationale Voorleesdagen.

Schoolteamleden en ouders hebben wederom hun handen ineen geslagen. De Bommelschool heeft jaarlijks op deze dag een kinderboekenmarkt in school, georganiseerd door een lokale boekhandel (Boekhandel Schouten in Strijen). Zij hebben deze boekhandel Schouten benaderd en alle kinderen kregen woensdag een mooi schrijven met een boekenbon zodat zij zelf een mooi kinderboek kunnen aanschaffen.

Daar bleef het niet bij, want kers op de taart voor de leerlingen van groep 1 t/m 3 was dat zij via Meet een bezoek kregen van niemand minder dan schrijver en illustrator Harmen van Straaten van onder meer het boek “Wat rijmt er op stoep?”. Ze werden voorgelezen uit dat boek, er werd gerijmd en er werd ook veel gelachen!

Bron: Het Kompas online