Openbaar basisonderwijs Hoeksche Waard
Vorige

Nieuwe directeur Dalton basisschool Het Talent

— 3 september 2021

Per 1 oktober a.s. draagt Peter van Pelt de eindverantwoordelijkheid voor Dalton basisschool Het Talent aan Arianne Zonneveld over. Na 1 oktober zal Peter tot eind december nog lesgevende en ondersteunende taken op Het Talent verrichten. Arianne zal zich in de komende tijd uiteraard in levende lijve aan u voorstellen, maar om u een eerste indruk van haar te geven treft u hierna alvast enige informatie over de nieuwe directeur aan.

Even voorstellen

Afgelopen periode heb ik deelgenomen aan de sollicitatieprocedure voor de directeursfunctie op Dalton basisschool Het Talent. En tot mijn genoegen ben ik de kandidaat die is uitgekozen om de school te gaan leiden. Mijn naam is Arianne Zonneveld en ik woon in IJsselmonde, samen met mijn man, zoon en onze hond Toos. Ik ben nu 56 jaar en geboren in Vlaardingen. In mijn vrije tijd loop ik graag hard, houd ik van knutselen en wandelen met onze hond.

Ik heb de lesbevoegdheid voor het basisonderwijs gehaald en ben ook bevoegd voor handvaardigheid in het Voortgezet Onderwijs. Ik heb lesgegeven in allerlei groepen en de laatste 20 jaar ben ik directeur geweest op verschillende scholen. Ook heb ik de schoolleidersopleiding afgerond. Als directeur heb ik ervaringen opgedaan in Zuid-Limburg, Vlaardingen en Rotterdam. Mijn hart voor onderwijs gaat harder kloppen voor de zogenaamde conceptscholen zoals Dalton en Jenaplan. Wat mij daar zo in aanspreekt is dat kinderen inbreng hebben, zich zelfstandigheid kunnen ontwikkelen en dat het belang van de relatie en een goed pedagogisch klimaat voorop staat en voorwaardelijk is om tot leren te komen.

Afgelopen week was ik in Mookhoek op de school en werd ik getroffen door de vriendelijke sfeer en de oprechtheid van de mensen. Het viel me op dat de kinderen ontspannen zijn en openhartig reageerden op mijn aanwezigheid. Het was fijn om met de teamleden en de kinderen kennis te maken. Ik heb erg veel zin in deze baan. Samen met het team van het Talent wil ik komende jaren bouwen aan de Daltonprincipes, om deze nog meer zichtbaar te maken in de school. Ook wordt er binnen afzienbare tijd gestart met het bouwen van een nieuwbouw en zullen peuters worden opgevangen binnen het Talent. Dit zijn uitdagingen die ik graag aanga.

Ik hoop de ouders spoedig te kunnen ontmoeten. Mijn deur staat altijd open en een afspraak is snel gemaakt. Ik vind het fijn om zo laagdrempelig mogelijk contact te kunnen hebben met alle ouders. We gaan elkaar zeker zien en spreken.