Openbaar basisonderwijs Hoeksche Waard
Vorige

40-jarig jubileum & afscheid

— 2 november 2021

Vorige maand vierde juf Jacomien haar 40-jarig jubileum op openbare basisschool Het Anker in Heinenoord. Omdat zij zelf zelf niet graag in de belangstelling staat, heeft  ‘Streetbeats’ met alle groepen een voorstelling ingestudeerd waar zowel de juf als de kinderen uitbundig van genoten.

Afgelopen week vierde juf Jacomien haar afscheid onder schooltijd met de kinderen omdat zij met ingang van deze maand met prepensioen gaat. Zij mocht in de ochtend alvast wennen aan uitslapen en werd tussen de middag thuis opgehaald met een Porsche 911. Juf Jacomien is namelijk dol op snelle auto’s.

Eenmaal op school stond er een erehaag van alle kinderen langs de rode loper en werd zij in het speellokaal toegezongen. Iedere groep oefende de laatste weken een speciaal voor de juf geschreven pensioenlied. Het refrein werd door alle kinderen tegelijk gezongen, daarnaast had iedere groep een eigen couplet.

Na schooltijd was er een hapje en drankje met collega’s en bestuur. Mooie woorden werden gesproken en bloemen en een cadeau werden uitgereikt.

Bron: Het Kompas Online