Openbaar basisonderwijs Hoeksche Waard
Vorige Volgende

Toneelstuk 'Op pad met de boswachter'

— 14 oktober 2022

Sociale interactie en een gevoel van verbondenheid zijn belangrijk gebleken om de leesmotivatie te bevorderen.

Maandagochtend 10 oktober startte de dag op ’t Kraaienest daarom met een toneelstuk ‘Op pad … met de Boswachter’ uitgespeeld door de groepsleerkrachten. In de hal van de school stond een schitterende boom én het podium van de school was veranderd in het huisje van de boswachter.  Bernhard Boswachter maakte zijn ronde in het Piershilse bos. Hij zag een hert, een vos en een konijn die hij in zijn auto naar zijn boswachtershuisje bracht. In zijn huisje begonnen alle dieren met lezen. Bernhard weet nu welke dat het is: de start van de Kinderboekenweek Gi-ga-groen! En dat betekent feest! Leesfeest!

De kinderen hebben door deze feestelijke opening nóg meer zin om alle nieuwe boeken te verkennen, te lezen en om samen over de boeken te praten.