Openbaar basisonderwijs Hoeksche Waard
Vorige Volgende

Leerlingenraad IKC Het Anker

— 16 december 2022

Op alle scholen van De Hoeksche School neemt burgerschap een belangrijke plaats in tijdens de daarvoor bestemde lessen, maar daarnaast is de school natuurlijk een prachtige oefenplaats om burgerschap in de praktijk te brengen.

IKC Het Anker uit Heinenoord hanteert de kernwaarden; Aardig, Netjes, Kalm, Eerlijk en Respectvol. In het kader van weldadigheid/aardig zijn voor elkaar wordt elk jaar een goed doel door de leerlingenraad gekozen. Dit jaar kozen zij ervoor om o.a. iets te doen voor de Oekraïense kinderen die in de Hoeksche Waard worden opgevangen.

De leerlingen, ouders en medewerkers van Het Anker hebben zich het afgelopen jaar ingezet om dat mogelijk te maken. Dat hebben ze gedaan door statiegeldflessen in te zamelen, spullen te verkopen op een kleedjesmarkt, maar ook door een sponsorloop en een gezonde appel-actie i.s.m. de Kikkershoek te organiseren. Met een deel van de opbrengst zijn diverse soorten knutselspullen gekocht.

Woensdag 14 december is de leerlingenraad van Het Anker met twee hulpouders en directeur Ingrid Lambermon op bezoek geweest bij het lespunt van OBS De Meerwaarde in Strijen. Zij werden daar door directeur Marianne de Man ontvangen en rondgeleid. Het was hartverwarmend om te zien hoe blij de kinderen waren met hun tasje met knutselspullen. Daar hebben zij straks in de kerstvakantie veel plezier van.

Als bedankje hadden de Oekraïense kinderen een prachtige kaart voor de kinderen van Het Anker geknutseld. We willen iedereen hartelijk bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt! Een mooiere les burgerschap is er niet!