Feestelijke opening Het Driespan

21 november 2023

OBS Het Driespan viert feest: “Eindelijk weer compleet!”

Donderdag 16 november was een bijzondere dag voor OBS Het Driespan in Puttershoek. Na jaren wachten en maanden hard werken is de school uitgebreid met twee leslokalen en twee kantoorruimten. Die werden natuurlijk feestelijk geopend!

“Wij zijn bijzonder trots”, vertelt directeur Albert Boele van OBS Het Driespan. “Een aantal jaar geleden vroegen we de vergunning aan voor deze uitbreiding en nu is het zover! Over het resultaat ben ik zeer tevreden. Wat ik vooral erg fijn vind, is dat we weer met alle leerlingen en leerkrachten onder één Driespandak kunnen leren en werken. We zijn eindelijk weer compleet!”

Eigen lokalen
Door aanhoudende groei had Het Driespan niet voldoende ruimte voor alle leerlingen. De afgelopen jaren zaten de leerlingen van groep 4 in twee lokalen van de naastgelegen school. Nu hoeft dat niet meer. De leerlingen van groep 4 hebben nu een eigen plek in het bestaande schoolgebouw van Het Driespan. De leerlingen van groep 7 krijgen les in het nieuwe gedeelte.

Erehaag en ballonnen
Tijdens de feestelijke opening werden de leerlingen van groep 4 feestelijk onthaald. Zij liepen door een erehaag van alle andere leerlingen naar de met ballonnen versierde ingang van de school. Ad Keller, bestuurder van Stichting De Hoeksche School, was ook bij de feestelijke opening aanwezig, net als Hans van Brakel van Tempelbouw. Als bedankje namens het bouwbedrijf gaf hij alle leerlingen en leerkrachten een zakje pannenkoekenmix – of zoals ze dat bij Het Driespan noemen: SPANnenkoekenmix!

Groot applaus
“De werkmannen en -vrouwen verdienen een groot applaus”, besluit Boele. “Dat geldt ook voor de meesters en juffen. Bouwwerkzaamheden brengen nu eenmaal ook herrie en overlast met zich mee. Maar dat was het allemaal waard. Het resultaat is echt prachtig.”