Het Actief College in Oud-Beijerland is per 1 augustus op zoek naar een

Docent Bouwen, Wonen en Interieur (1 fte)

Het Actief College is een openbare school voor vmbo in Oud-Beijerland. De school biedt de volgende niveaus aan: basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen en een gemend leerweg (Vak Mavo), met de mogelijkheid voor leerwegondersteunend onderwijs (lwo) of een leerwerktraject (lwt). Leerlingen kunnen kiezen uit vijf profielen: Zorg en Welzijn, Economie & Ondernemen, Bouwen, Wonen en Interieur, Mobiliteit & Transport en Produceren, Installeren & Energie. Het motto van de school is ‘vakkundig en actief leren’ waarbij leerlingen op professionele wijze begeleid worden in de ontwikkeling van hun kennis (denken), hun sociale vaardigheden (durven) en hun vakmanschap (doen). Zodoende legt de school een goede basis voor hun verdere opleiding op bijvoorbeeld het mbo. De kernwaarden ‘betrokken, verantwoordelijk en uitdagend’ zijn zichtbaar in de school. Het Actief College werkt samen met het bedrijfsleven en met diverse (onderwijs-)instellingen in de regio.

Wij geloven in de potentie van onze leerlingen en in alles stellen we hun ontwikkeling centraal. Wij koesteren ambities, stimuleren talent en bieden een breed aanbod aan opleidingen. Een actieve school waar we samen met leerlingen, ouders en verzorgers een stevige basis voor de toekomst leggen!

Ben jij die energieke en inspirerende docent Duits, die de leerlingen inspireert en motiveert? Dan maken wij graag kennis met jou!

De functie

Voor deze functie is het van cruciaal belang dat je het leuk vindt om met kinderen te werken in de leeftijd van 11 t/m 16 jaar. In onze lessen leren we leerlingen namelijk te werken met diverse handgereedschappen en ze verdiepen zich in klein elektrisch handgereedschap. Geduld en het stellen van duidelijke kaders zijn hierbij van wezenlijk belang. In de bovenbouw gaan de leerlingen ook aan de slag met vaste houtbewerkingsmachines. Onze kerntaak is leerlingen enthousiast maken voor techniek. Je bent samen met jouw collega’s onderdeel van het team BWI, een groeiende afdeling binnen onze school. Binnen de enthousiaste vakgroep is nog genoeg ruimte voor eigen ideeën en inbreng. Een les meedraaien kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Wat bieden wij:

• Een uitdagende baan in een mooie (nieuwe) en groeiende school;
  • Ruimte om je professioneel én persoonlijk verder te ontwikkelen;
  • Een dienstverband van 1 fte;
  • Een salaris volgens de CAO-VO;
  • Een ingangsdatum per 1 augustus 2024.

Wat vragen wij:

• Je hebt een tweedegraads bevoegdheid, je bent een zij-instromer en/of bijna afgestudeerd;
  • Je kunt je goed inleven in de vmbo-groep;
  • Je hebt ervaring en/of affiniteit met het vak BWI en staat open voor vernieuwing en doorontwikkeling van de afdeling in samenwerking met je collega’s uit de sectie;
  • Je bent in staat materiaal voor jezelf te ontwikkelen en voor de sectie;
  • Je bent flexibel zowel in de uitvoering van de taak als in tijd;
  • Je straalt enthousiasme uit, weet te inspireren en bent in staat leerlingen te coachen;
  • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Je bent zelfbewust en beschikt over het vermogen tot zelfreflectie.

Meer informatie:

Bel of mail de heer Michel van Vugt, via 0186-612130 of m.vanvugt@actiefcollege.nl, of bezoek de website van het Actief College: www.actiefcollege.nl

Kijk ook eens op ROOZZ voor de uitgebreide vacature-tekst en overige vacatures van De Hoeksche School!

Stuur je sollicitatie met cv vóór 24 juni 2024 naar de heer Michel van Vugt, teamleider Actief College via m.vanvugt@actiefcollege.nl