Goed voor elkaar!

Onze school

Wij zijn een integraal kindcentrum, waar alle kinderen welkom zijn in de leeftijd van 0 tot 13 jaar. Kinderopvang en school zorgen er samen voor dat uw kind opgroeit in een veilige omgeving en zich, in een doorgaande lijn, optimaal kan ontwikkelen.

Algemene informatie

Sinds 2018 is OBS De Schelf uitgebreid met een peuterspeelzaal, dagopvang en buitenschoolse opvang. Door het samenvoegen van kinderopvang en basisschool wordt dit ook wel een integraal kindcentrum (IKC) genoemd. De stichting voor kinderopvang en onderwijs in de Hoeksche Waard zijn samen verder gegaan onder de naam De Hoeksche School.

Ons integraal kindcentrum, geopend van 07.00 tot 19.00 uur is een voorziening voor kinderen van 0 tot 13 jaar, waar zij kunnen spelen, leren en zich verder kunnen ontwikkelen. Naast de verbeterde bereikbaarheid en alle faciliteiten onder één dak, is het een groot voordeel voor kinderen. Er is intensief contact tussen kinderopvang en onderwijs. Alle medewerkers werken gezamenlijk aan hetzelfde pedagogisch klimaat.

Kinderen die gebruik maken van de kinderopvang en peuterspeelzaal zijn al bekend in het gebouw en met de leerkrachten van de basisschool, de overgang naar de basisschool is hierdoor minder groot. Kinderen die gebruik maken van de BSO blijven na schooltijd in het voor hun vertrouwde gebouw, waar ze met vriendjes kunnen spelen. Als ouder haalt u uw kinderen op één locatie op, een win-win situatie voor iedereen!

Het zou kunnen voorkomen dat uw uw kind eenmalig op een maandag naar ons IKC wil brengen in plaats van op een dinsdag. Dit noemen wij ruildagen. Een belangrijk kenmerk van ons IKC is dat ruildagen bij ons kosteloos zijn.

Een keertje wennen bij ons op het IKC? Ook dit is geheel gratis. Neem gerust contact met ons op.

Contact

IKC De Schelf
Vlasstraat 3
3295 TM ‘s-Gravendeel

telefoon: 078 6731813
e-mail: info.deschelf@dehoekscheschool.nl

Website

Wij nodigen je uit om onze website te verkennen voor meer informatie. Heel graag tot ziens op De Schelf!