Openbaar basisonderwijs Hoeksche Waard
Vorige Volgende

Actie voedselbank

— 13 november 2020

Na FC Binnenmaas gaat Het Driespan scoren voor de Voedselbank.

Na de succesvolle inzamelactie van producten voor de Voedselbank Hoeksche Waard van FC Binnenmaas, heeft de voetbalclub de bal bij de leerlingenraad van obs Het Driespan neergelegd.

Tijdens één van de vergaderingen van de leerlingenraad heeft een leerling uit groep 7 een presentatie gegeven over het werk van de Voedselbank Hoeksche Waard met als doel de actie van de voetbalclub naar school te ‘passen’. En met succes… De klassenvertegenwoordigers brachten het idee in stemming in de groepen 6 t/m 8 en lichtten alle andere groepen van Het Driespan in.

Leerlingen vonden het een top-idee!

De leerlingenraad zette de actie in gang en zocht contact met de ouderraad, met het verzoek hen te ondersteunen bij de uitvoering van de actie. Ook werd er meegedacht over het aftrappen van de actie op vrijdag 13 november en een bericht in de weekbrief van de school.

Op Het Driespan wordt gewerkt vanuit de uitgangspunten van De Vreedzame School. Hierbij is veel aandacht voor de sociaal emotionele ontwikkeling en democratisch burgerschap. Dat niet alleen het initiatief door de leerlingen is genomen, maar dat zij de actie ook grotendeels zelf hebben opgezet, is een mooi voorbeeld van burgerschapsvorming.

‘Met de decembermaand voor de deur kunnen ook alle mensen die gebruik maken van de voedselbank voor de gebruikelijke boodschappen, wel een extraatje gebruiken.” Zo vonden ook de leerlingen.

Al met al was het initiatief een schot in het goede doel! De leerlingen van Het Driespan hopen, nadat  FC Binnenmaas dit deed, ook veel ‘te kunnen scoren’ voor de Voedselbank Hoeksche Waard!