Stichting De Hoeksche School is verantwoordelijk voor het openbaar voortgezet onderwijs in de Hoeksche Waard.

Openbaar voortgezet onderwijs in de Hoeksche Waard

Sinds 1 augustus 2019 is Stichting De Hoeksche School verantwoordelijk voor het openbaar voortgezet onderwijs in de Hoeksche Waard. Dit na een fusie tussen Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard (OVO HW) en Stichting Acis openbaar primair onderwijs Hoeksche Waard. Er zijn twee middelbare scholen aangesloten bij De Hoeksche School: het Hoeksch Lyceum en het Actief College. Beide scholen zijn gevestigd in Oud-Beijerland.

23 IKC’s en scholen

Bij De Hoeksche School zijn twintig openbare basisscholen, één school voor speciaal basisonderwijs en twee openbare scholen voor voortgezet onderwijs aangesloten. Onder de basisscholen bevinden zich vijftien integrale kindcentra (IKC) en drie scholen voor openbaar dalton basisonderwijs. Dagelijks bezoeken zo´n vijfduizend kinderen onze scholen. Dat is 44% van alle kinderen uit de Hoeksche Waard. De Hoeksche School heeft ruim vijfhonderd medewerkers.

Ontmoeten, ontdekken, onderzoeken

Het motto is ‘ontmoeten, ontdekken en onderzoeken’. Wij bieden leerlingen de ruimte om te ontdekken wie ze zijn, waar ze goed in zijn en waar hun uitdagingen liggen. Maar ook hoe ze zich verhouden tot andere leerlingen en de wereld om hen heen. Daarbij stimuleren we creativiteit, nieuwsgierigheid en een kritische houding. Onze medewerkers begeleiden hen hierin, enerzijds door te sturen en anderzijds door een veilige omgeving te creëren waarin fouten gemaakt mogen worden.